Dagens ord: slakt

Ja, det kan låta brutalt att skriva ett blogginlägg om slakt. Men jag är faktiskt inte särskilt finkänslig av mig (ni minns kanske mitt inlägg om vårtor).

I måndags började rapporteringen om att ett gotländskt (eller två) köttföretag är misstänkta för att i flera år har lurat konsumenterna. Misstanken är att man har blandat ut gotländskt kravproducerat kött med importerat tyskt kött, men låtit det framstå som att allt kött var gotländskt kravkött.

slakt1

Det gör mig både ledsen och arg. Om det är sant. Det är ganska stor risk för det. Men det måste såklart utredas. Oavsett så är det väldigt märkligt när Aftonbladet skriver på sin webbplats om mamman som kämpat länge för att hennes barn ska få svenskt kött i skolan. Själv tycker jag att det är självklart att våra barn, äldre och sjuka ska få mat som är producerad enligt svenska djurskydds- och livsmedelslagar. Att barnen alltså ska få svenskt kött i skolan. Men när tidningen skriver att köttet, som man trodde var svenskt, var tyskt fulkött (jadå, man har redan bestämt att det är fulkött, förmodligen det fulaste av fulkött), ja då var hela kampen för svenskt kött i skolan förgäves.

D’oh! Nej, kampen är inte förgäves. Men man ska kanske inte köpa kött från just den producenten längre. Det finns en massa andra köttproducenter på Gotland och i övriga Sverige som är ärliga och levererar vad de lovar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *