Nä, nu räcker det för i år

Att bo på Gotland har sina fördelar. Förutom det självklara med att jag bor på en fantastisk ö med natur, kultur och en massa annat bra så är det också ett plus att jag som gillar politik kan besöka Almedalsveckan. Jag kan göra som den här veckan:

  • I måndags var jag ledig. Då hade jag bestämt träff med en bekant, så jag tog barnen med in till stan och kollade in läget, spanade på folk, lekte i lekparken och såg på när centerpartister byggde scen. Ni som såg Annies tal i måndagskväll noterade säkert att de hade problem med bildskärmen bakom henne. Jag kan avslöja att den inte funkade särskilt bra vid 14-tiden på dagen heller.
  • I tisdags jobbade jag och spenderade nästan hela dagen på olika seminarier om e-hälsa nere kring Almedalen.
  • I onsdags (igår alltså) var det ju Kristdemokraternas dag, så då hade jag tagit ledigt för att jobba ideellt för partiet. Strax före 8.00 var jag på plats och vid 23-tiden var jag på väg hemåt. Det blev en lååååång men väldigt bra dag, trots några regnskurar.
  • Idag var jag på jobbet som vanligt men avslutade dagen med ett möte med tillresta representanter från ett företag.

Jag tänker att jag får ta och berätta lite mer om just gårdagen. I alla fall de “saftigaste” bitarna.

När vi gjorde i ordning scenen råkade en av mina partivänner skära sig i tummen istället för att skära i mattan som vi skulle klä in catwalken med. Det behövdes mer än lite plåster för att fixa det, om man säger så. Så jag gjorde honom sällskap och knallade iväg mot lasarettet (det ligger på ca. 15 minuters promenadavstånd). När vi kommit knappt halvvägs började han se lite matt ut och just då kom en polisbuss körandes på den annars avstängda vägen. Efter lite frågor från poliserna i bussen om hur djupt såret var och hur mycket det dunkade i tummen fick vi hoppa in och få lift bort till akuten. När min vän väl kommit i läkarvård knallade jag snällt tillbaka.

Inför Ebbas tal hängde vi i parken och jag fick besök av två glada unga kvinnor. En livs levande och en i papp:

 

DSC_0239

 

Eftersom jag är ordförande för Kristdemokraterna på Gotland fick jag förmånen att få inleda kvällen från Almedalens scen genom att hälsa välkommen och säga några väl valda ord. Mitt lilla tal kan du läsa här.

Ebba fick som vanligt en stor bukett blommor efter sitt tal. Lite senare på kvällen, när vi hade partimingel i tältet, användes blommorna som dekoration. Gissa vem som fick ta med blombuketten hem sedan (alla tillresta människor som skulle åka hem idag hade ju ingen glädje av dem). Nu har jag en stor, vacker partiledarbukett här hemma.

DSC_0246

 

Så gårdagen kan väl sammanfattas såhär:

  • Åka polisbuss
  • Besöka akuten
  • Tala på Almedalens scen
  • Mingla med partivänner
  • Bära hem en stor bukett

Men vet ni, nu börjar jag faktiskt känna mig nöjd med Almedalsvecka för i år.

 

Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *