Nu har vi dödat DÖ

Någon som har missat att Kristdemokraterna just nu håller riksting i Västerås? Nej, jag tänkte väl det.

Här i Västerås har vi idag tagit en massa viktiga beslut, några lite mer uppmärksammade av media än andra, om man säger så… Sannerligen en spännande dag!

Redan igår, när vi startade rikstinget, kändes det att något var på gång. Det hängde en särskild känsla i luften och i korridorerna i kongresscentret viskades det inom och mellan de olika distriktens delegationer om hur det skulle gå, vilka yrkanden som var lagda och vem som anslutit sig till de olika förslagen. Och idag på morgonen fortsatte spänningen att byggas upp. Idag var det dags att rösta om decemberöverenskommelsens fortsatta vara eller inte vara.

Vet ni vad, det fantastiska är att oavsett vilken åsikt man har i en sådan fråga, eller i någon annan fråga för den delen, så är glädjen, sammanhållningen och respekten för varandras åsikter total. Och det är så skönt! Jag har förmånen att vara del av och representera ett parti som har högt i tak och accepterar olikheter.

Några timmar efter att en övervägande majoritet av delegaterna röstat för att Kristdemokraterna ska dra sig ur decemberöverenskommelsen äntrade vår partiledare scenen för att välkomna en inbjuden gäst. Och innan hon ens hunnit öppna munnen hälsades hon med överväldigande applåder. En viktig signal till Ebba från oss andra om att vi är ETT parti och att vi är nöjda med och litar på vår partiledning. Och en signal om att det media skriver om splittring i partiet inte har någon grund.

Nu går vi in i en ny fas. Nu är det upp till Sveriges statsminister att söka stöd för sin politik.

Vi har gjort en massa andra saker idag också. Det viktigaste av allt var att min motion, min allra första motion någonsin till ett riksting, antogs 🙂 Och att vi beslutade att behålla vår fantastiska partistyrelse med ordinarie ledamöter och ersättare.

Oavsett vad man tycker om decemberöverenskommelsen och det beslut vi idag tog, är det roligt att vi kristdemokrater har muskler att påverka svensk politik, trots att vi är små och i oposition.

Kristdemokraternas ordinarie partistyrelseledamöter 2015
Kristdemokraternas ordinarie partistyrelseledamöter 2015
 

5 kommentarer

  1. Grattis till ett lyckat riksting! Och stort tack för att ni dödat DÖ! Ett demokratiskt lyckat sätt att vända förfallet i svensk politik.

  2. Grymt bra och grymt modigt gjort av er att döda DÖ! De övriga i Alliansen var ju blixtsnabba på att hänga på så det verkar ju varit allas önskan. Men tuffast att gå i bräschen för det såklart!
    Nästa kloka beslut vore att börja samtala med SD. De flesta partier har en skitig otrevlig historia men landet byggs inte på det utan på här och u o framtiden. Folket är de som väljer sina politiker och alla opionssiffror visar tydligt vad folket inte vill ha. SD har framfört det under många år, övriga politiker svarar med rasiststämplar och utfrysningar som på vilken skola som helst hade klassats som mobbning. Fler och fler partier ändrar nu sin migrationspolitik för att blidka folket. Det KAN såklart fungera att locka tillbaka väljare men troligtvis inte speciellt många då folk inte är dumma.
    Men en sak i taget och det ni gjorde nu ska ni ha stor heder för!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *