Bromma flygplats blir kvar!

Så fort regeringens ställningstagande kring Bromma flygplats i måndags blev känt, skrev jag en insändare tillsammans med min lokala partikamrat Johan Asplund:

Den 20 februari lämnade infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) ett mycket välkommet, och för Gotland viktigt, besked: Bromma flygplats ska bevaras och den förra regeringens utredning om nedläggning förflyttas därmed till papperskorgen. Efter många år av andra partiers eviga diskussioner kommer vi äntligen vidare.

Bromma flygplats har en viktig roll i omställningen av flyget. Om bara några år kommer elflyg att vara i luften och flygbranschen arbetar mot målet att vara helt fossilfritt år 2030.

Stockholmsflygplatsen har både idag och i framtiden en viktig roll för inrikesflyget, och framför allt för oss som INTE bor i huvudstaden. Det här beslutet är riktigt bra för oss gotlänningar och Gotlands fortsatta utveckling! Vi är riktigt stolta över att det är en kristdemokratisk minister i en borgerlig regering som agerat.

Johan Asplund (KD), regionstyrelsen
Sara Lidqvist (KD), distriktsordförande

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *