Är ni redo? Vi är redo!

Nyligen, samma dag som vi var många landsbygdsengagerade på Gotland som deltog i 92 möjligheter, publicerades två intressanta ledartexter i de gotländska tidningarna.

Den ena skribenten konstaterade att Kristdemokraterna når framgångar genom att låta staten och politiken ta ett steg tillbaka och istället öka människors frihet. Precis så bör det fungera.

Den andra skribenten tycker inte om pratet om att Centern sviker. Själv har jag aldrig sagt att Centerpartiet svikit Sveriges landsbygd. Däremot har jag hört många gotlänningar uttrycka sig just så eller på liknade sätt de senaste åren, och jag förstår deras argument. Samma ledarskribent  tycker att fler partier ska ta ansvar för landsbygdernas väl och ve. Jag håller med, och vet att så redan sker. Inte minst av många företrädare inom mitt eget parti. Till exempel genom Kristdemokraternas Magnus Oscarsson som årligen sedan 2015 anordnar Mjölkens dag i riksdagen tillsammans med LRF och kämpar för såväl svensk livsmedelsproduktion som rimliga förutsättningar för Sveriges lantbrukare. Och genom Kjell-Arne Ottosson som jobbar både för en vettig skogspolitik och ett bra svenskt  förhållningssätt i jakt- och viltvårdsfrågor. Genom Magnus Jacobsson som sett till att Kristdemokraterna i sitt budgetförslag satsar mer än något annat parti på upprustning av det svenska vägnätet, inklusive de enskilda vägarna. Genom vår partiledare Ebba Busch och vår partisekreterare Peter Kullgren som dragit många lansar för sänkta drivmedelspriser när både familjer och företagare går på knäna och S-regeringen försöker lösa det med valfläskpengar som innebär att vi svenskar lagom till valet får bidrag från staten för att kunna betala vår skatt.

Själv tänker jag, när jag kommer in i riksdagen i höst, driva många landsbygdsfrågor ur ett borgerligt gotländskt perspektiv. Jag är övertygad om att Gotland behöver just en kristdemokrat i riksdagen.

Kristdemokraternas förslag för landsbygderna är många och seriösa och de kommer definitivt att gälla även efter den 11 september i år. Men det är först då, efter valet, som Kristdemokraterna på riktigt kan göra skillnad för Sveriges landsbygder när vi är med och bildar en ny regering. En regering som består av tryggt borgerliga partier.

Vi kristdemokrater är redo. Jag hoppas innerligt att gotlänningarna också är det.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *