Är det värdigt en riksdagsledamot att fultolka?

En av Gotlands riksdagsledamöter påstår att hen djupandats i ett dygn grundat på påståendet om att Ebba sagt att polisen skulle ha skjutit in i folkmassor under påskkravallerna? Till synes helt utan omdöme kring hur en förtroendevald sprider osanningar och hetsar. Hen verkar inte alls se problemet med att ta frågor ur sitt sammanhang och med flit misstolka?

Det Ebba gjorde i Ekots lördagsintervju var att ställa frågor kring polisens agerande och deras brist på verktyg att använda i situationer som denna, de verktyg som bör finns mellan pepparspray och verkanseld. En brist som är baserad på att den S-styrda regeringen inte sett allvaret kring t.ex. situationer där en organiserad mobb tar över det våldsmonopol som polisen har. Där det är polisen som tvingas kapitulera istället för de som skadar och försöker döda polis och vårdpersonal. Ett våldsmonopol som, precis som i alla civiliserade samhällen, är grunden för vår rättsordning. Ebba påpekar väldigt tydligt att hennes förtroende för polisen som helhet har stärkts ytterligare i samband med påskkravallerna, men att man måste våga ifrågasätta dess ledning och det politiska stöd som saknas. Att ställa frågor kring vad som hände och kring polisens nuvarande och framtida möjligheter att hantera situationer som dessa är inte att uppmana polisen till att eskalera en våldsspiral.

Personen i fråga borde kanske ha ägnat det där dygnet åt att faktiskt lyssna på hela den del av lördagsintervjun som handlar om detta. Och om hen redan gjort det, lyssnat igen tills hen förstått att det hen påstår inte stämmer.

Riklsdagsledamoten fultolkar, medvetet eller omedvetet, och låter sina följare fortsätta hetsen och hatet i kommentarsfältet. Jag har förståelse för att man inte gillar andra partiers partiledare, men man borde väl ändå kunna kräva att bete dig som en vuxen människa!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *