För statistiknördar som jag

SVT/Novus har precis släppt väljarbarometern för januari 2022. KD ökar.

https://www.svt.se/special/valjarbarometern/

SVT/Novus har infört nya sätt att presentera statistiken och det finns en massa spännande att läsa ut av olika grafer. Jag vill slå ett extra slag för att kika på grafen under rubriken “I vilka väljargrupper är partierna överrepresenterade?”. Där blir det tydligt att KD är ett parti med balans mellan kvinnliga och manliga väljare och att vi attraherar väljare på landsbygden mer än väljare i storstäder. Jämför gärna med hur det ser ut för de andra partierna.

Lagom kan tyckas tråkigt, men vill man rösta på ett parti som är balanserat och lagom, men inte drar sig för att reformera där det behövs (t.ex. vad gäller huvudmannaskap för sjukvården) så är det Kristdemokraterna man ska blicka mot.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *