God fortsättning och gott nytt år!

Året som kommer är ett valår. Det innebär mycket att göra för de av oss som är aktiva, lite mindre för er andra. Du som har valt att ta en mindre roll i politiken, stötta gärna oss som har valt en större roll så att vi orkar längre och mera. Ett uppmuntrande ord, lite praktisk hjälp med sånt du vet behövs, en delning av något relevant på Facebook eller ett bra samtal med en granne. Du kan genom detta bli en viktig lagspelare i valet, genom det lilla.

Vi ser redan nu att detta kan bli en valrörelse som är elak och hård. Vad är då botemedlet? Jo, gå inte på medias artiklar om KD eller de andra partierna rakt av!
Fundera på vem avsändaren är och vilket intresse de har av bilden som sätts av partiet eller personen. Rubriksättning kan vara en lömsk sak och läser man inte resten av artikeln så kan det bli väldigt fel.

Jag försöker berätta om det som driver mig, vilka frågor som jag arbetar för och varför. I debatter försöker jag hålla mig till sakliga argument och tar de slut får jag läsa på eller på annat sätt ta reda på mer. Men det är inte alltid jag lyckas vara saklig. Jag är ofullkomlig, precis som alla andra. Påminn mig gärna om du tycker att jag är på fel spår!

Mitt hjärta är fyllt av många olika politiska frågor, som alla kan sammanfattas med ett enda ord: Livskvalitet.

Livskvalitet – för oss som bor på landsbygden och vill få vardagen att gå ihop.
Livskvalitet – för den med funktionsnedsättning att leva ett så gott liv som möjligt.
Livskvalitet – för den äldre att välja den hjälp som känns tryggast och man mår bäst av.
Livskvalitet – för våra ungdomar att ha möjlighet att utöva sina fritidsintressen oavsett om man är sportig, musikalisk eller har något annat intresse.
Livskvalitet – för lantbrukaren att kunna bruka sin mark och vårda sin skog.
Livskvalitet – att kunna lita på att Östersjön, vårt hav, inte ska må ännu sämre.
Livskvalitet – att som familj själva få bestämma över föräldradagar och barnomsorg.
Livskvalitet – att kunna lita på att samhället skyddar mig, inte förövaren, om jag blir utsatt för ett brott.

Jag önskar dig, vem du än är och vad du än tycker, ett fint 2022.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *